Erik Dahl Solo Piano

Erik Dahl – Music For Small Rooms

Viljan att göra en pianoskiva väcktes på ett oväntat ställe. 2018 hörde Erik en solokonsert med en folksångerska på Saltoluokta fjällstation. Hon sa: ’Den här låten har varit med mig i 15 år’. Orden gick rätt in och han började fundera. Vad innebär det att ha en egen solorepertoar. Sen började han skriva låtar.

På Music For Small Rooms står pianot i centrum. Musiken är omväxlande pampig och avskalad. Det finns melodier som binder ihop alltsamman. Ljudvärlden återkommer ofta i Eriks musikskapande och innehåller instrument som tramporgel, syntar, viola, basklarinett, liveelektronik, organiska beats och fältinspelningar.

Albumet släpps 16 juni 2022

erikdahl.bandcamp.com
open.spotify.com
facebook.com/erikdahlsolopiano

”Även om Erik Dahls egna pianospel står i centrum blandar sig fiol, basklarinett, slagverk och gitarr in i de ofta meditativa melodierna, där titlar som ’Mannen med bollen’ och ’The Leopard’ lätt sätter fantasin i rörelse. I det här rummet är det inte svårt att upptäcka nytt varje gång, det kan vara en melodislinga, ett instrument. Visst är det lågmält, men också väldigt fascinerande. En musikalisk pärla.” 

Bäst just nu, Maj 2022, rootsy.nu