Band

Sedan 2009 har jag drivit egna band som spelar min musik. Min roll är ofta både kompositör och musiker. I vissa projekt är improvisation ett starkt inslag.

Erik Dahl Ensemble

Erik Dahl Ensemble rör sig i gränslandet mellan kammarmusik och jazz. Den nyskrivna musiken har stämningsskapande harmonier och distinkta melodier. Första skivan Gethenian Suite är en musikalisk tolkning av Ursula K Le Guins science fictionklassiker The Left Hand of Darkness.

Video och mer info: Erik Dahl Ensemble

Facebook: facebook.com/erikdahlensemble

Erik Dahl Solo Piano

Jag utforskar här min relation till pianot. Instrumentet har en närmast magisk förmåga att locka iväg till nya platser. Så när jag spelar är det med ömhet och förundran. Melodisk, melankolisk, egensinning musik.

Video och mer info: Erik Dahl Solo Piano

Bandcamp: erikdahl.bandcamp.com
Spotify: open.spotify.com
Facebook: facebook.com/erikdahlsolopiano

Levure Sauvage

Levure Sauvage är musik som uppstår spontant. Elektroniska improvisationer i nedskruvat tempo. Det vackra och det fula är lika närvarande. Det som vill växa får växa. Duon har funnits sedan 2019 och släppte sitt första album 2021.

Video och mer info: Levure Sauvage

Facebook: https://www.facebook.com/levuresauvage Bandcamp: https://levuresauvage.bandcamp.com/releases

I Underlandet

I Underlandet är en duo som jag jobbat med sedan 2009. Vi befinner oss i folkmusikens gränsland där vad som helst kan hända. Jag komponerar all musik och vi arrangerar den tillsammans. Denna fantasi filmades en förtjusande septemberkväll i Östersund.

Video och mer info: I Underlandet

Hemsida: iunderlandet.se
Facebook: facebook.com/iunderlandet

Indiefolktrion

Indiefolktrion är ett projekt med mjuk och modern folkmusik. Jag komponerar musik, och så gör även bandkollegorna Oskar Reuter och Viktor Turegård. Melodisk näring hämtas ur svensk folkmusik, jazz och barock. Gruppen bildades 2010. Låten Högsbo är från skivan Indiefolk (2014).

Video och mer info: Indiefolktrion

Hemsida: svalkarecords.com/indiefolktrion
Facebook: facebook.com/indiefolktrion

Moulded

Moulded är ambienta utflykter på piano, dator och analoga effekter. Klangerna från pianot transformeras till fantastiska drömliknande strukturer: statiska klangmattor som skimrar och förvandlas, virvlande delaysvärmar i surrande dans och djupa bastoner med emotionell styrka. Och rytmiska loopar formar hela landskap av små små byggstenar. Ur allt detta stiger melodier som rökpelare, och samlar upp nuet i all sin bräckliga skönhet.

Musik och mer info: Moulded

Hemsida: svalkarecords.com/moulded