Scenkonst

Sedan 2007 har jag skrivit musik för scenkonst, (dansföreställningar, teater, performance). Jag strävar alltid efter att fånga och förstärka verkets kärna. Det är en balansakt mellan att följa min konstnärliga instinkt och att visa lyhördhet för de sceniska behoven.

Allt kött är hö (2022)

(TRAIL THE BLAZE)

Allt kött är hö är en immersiv och suggestiv musikperformance som ger publiken tid och plats att tänka på döden. Föreställningen är skapad i samarbete med scenkonstnären Charlotta Grimfjord Cederblad.

Texten utgår från inspelade samtal om sorg, rädsla och föreställningar kring döden. Musiken har många influenser bl.a. kyrkomusik/requiem, doom/metal, ambient och pop/rock.

Mer info: Allt kött är hö (2022)

Comforter (2021)

(TRAIL THE BLAZE/FOLKTEATERN GÖTEBORG)

Comforter är en Immersiv one-on-one performance på temat tröst skapad tillsammans med skådespelaren Charlotta Grimfjord Cederblad. Konst som tröst och tröst som konst. 

Den innehåller ljuddesign, interaktiva element, poetiskt berättande, dansmusik, sång.

Mer info: Comforter (2021)

Last Land (2012)

(ESTRAD NORR)

Last Land är en dansföreställning av koreografen Maria Nilsson Waller. Inspirationen kommer från de bistra miljöerna Antarktis och öknen Bir Tawil. Musiken är likaså karg, framförd live med piano/elektronik, fiol och trummor. Föreställningen har spelats i Jämtland, Stockholm, Dublin & på Edinburgh Fringe Festival.

Video och mer info: Last Land (2012)

Arrietty (2014)

(BIG WIND)

Detta är en föreställning baserad på Mary Nortons böcker om Lånarna, små människor som lever under golvet. Det är en dramatisk berättelse om vänskap, att växa upp, katastrof, hopp och förändring. För det musikaliska uttrycket har jag valt en blandning av enkla sånger, lätt modernistisk pianomusik och a capella-kör.

Video och mer info: Arrietty (2014)

Alice i Underlandet (2011)

(BIG WIND/MUSIK I HALLAND)

Alice i Underlandet är en dansföreställning baserad på Lewis Carrolls klassiska bok. Den hade premiär på Tjolöholms Slott i Juli 2011, med 3 dansare, en skådespelare och 5 musiker. Senare omarbetades den till en mindre turnéversion. Lekfullt, lite galet och poetiskt.

Video och mer info: Alice i Underlandet (2011)

Övriga produktioner med Big Wind – Dans & Teater (2007-2021)

Jag har samarbetat med teatern Big Wind sedan 2007 och gjort musik till många föreställningar. Däribland Förvandling (2019), Snövit (2016), Bak-å-fram-på (2015), Birollen och Musikanten (2014), Knack Knack (2014), Askungen (2009) och Luften är fri (2007). Mycket av musiken finns utgiven på skiva.

Mer info: övriga produktioner med Big Wind – Dans & Teater

Hemsida: bigwind.se