Vem är kompositören Erik Dahl?

Jag har under åren utvecklat ett distinkt tonspråk. Musiken flyter genrelöst med återkommande inslag av folkmusik, klassiskt, jazz och pop. Min musik är melodisk, ibland tillgänglig, vacker, ibland abstrakt och experimentell.

Några influenser som format mitt skrivande: 
Charles Mingus, Ennio Morricone, John Zorn, Jane Ira Bloom, Benjamin Britten, Björk

Sedan 2009 driver jag egna band, I Underlandet, Indiefolktrion, Erik Dahl Ensemble, Moulded, Levure Sauvage, Erik Dahl (solo) som spelar min musik. 

Sedan 2007 har jag skrivit musik för scenkonst, (dansföreställningar, teater, performance). Jag strävar alltid efter att fånga och förstärka verkets kärna. Det är en balansakt mellan att följa min konstnärliga instinkt och att visa lyhördhet för de sceniska behoven.